Απόδραση στο πανέμορφο Ναύπλιο

nafplio

 

nafplio

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι μια πόλη που ενδείκνυται για τριήμερη, διήμερη, ή ακόμα και μονοήμερη απόδραση. Ανάλογα με τον τρόπο οδήγησης σας θα χρειαστείτε το πολύ δύο ώρες για να φτάσετε διανύοντας περίπου 140 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

 
nafplio1
Αυτό που σε κερδίζει στο Ναύπλιο είναι η μοναδική ατμόσφαιρα του. Η πόλη έχει ζωή όλο το χρόνο και όχι μόνο τα καλοκαίρια. Με μόνιμη τουριστική κίνηση όχι μόνο από Έλληνες που φθάνουν ακόμα και με πλωτά μέσα, καθώς στο λιμάνι θα δεις συχνά να δένουν μικρά ή μεγαλύτερα γιοτ και ιστιοφόρα, αλλά και από αλλοδαπούς τουρίστες που διατρέχουν τα σοκάκια της πόλης και κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Το Ναύπλιο είναι μια πόλη που ανανεώνεται συνεχώς με μαγαζιά που ανοίγουν και προσφέρουν ελκυστικές προτάσεις, πολλά ξενοδοχεία κυρίως μικρά στην παλιά τόσο γραφική πόλη, αλλά και μεγαλύτερα στις παρυφές της. Γοητευτική, ρομαντική γεμάτη μνήμες και ιστορία. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν και η πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου ελληνικού κράτους από το 1827-1834.

Η πρώτη εικόνα που αντικρύζεις μπαίνοντας στην πόλη είναι το επιβλητικό ενετικό κάστρο, το Παλαμήδι που στέκεται πάνω από το Ναύπλιο σαν προστάτης του. Αν επιλέξετε να στρίψετε δεξιά πριν μπείτε στον κεντρικό δρόμο την Άργους, τότε μια ακόμα όμορφη θέα σας περιμένει, επίσης σήμα κατατεθέν της πόλης: είναι το υπέροχο Μπούρτζι, επίσης ενετικό φρούριο πάνω στο μικρό νησάκι των Αγίων Θεοδώρων, μπροστά από το λιμάνι. Από την Ακροναυπλία, όπου θα πάτε με τα πόδια θα έχετε επίσης υπέροχη θέα στην πόλη. Μπορείτε να φτάσετε ως την παραλία της Αρβανιτιάς, αν ο καιρός το επιτρέπει.
bigstock 159491252
Άλλη μια επιβεβλημένη βόλτα είναι αυτή στην παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα υπέροχα διατηρημένα νεοκλασικά και τα πολλά μαγαζιά που σας περιμένουν. Στην πλατεία Συντάγματος μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να επισκεφθείτε το Βουλευτικό, όπου μάλιστα αυτή την εποχή φιλοξενείται μια έκθεση αφιερωμένη στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης. Αν έχετε χρόνο μπορείτε να επισκεφθείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται επίσης στην πλατεία Συντάγματος.

Όσο για την βόλτα στην παραλία και στην ακτή Μιαούλη, όπου επίσης υπάρχουν πολλές ταβέρνες και καφε-μπαρ, με το Μπούρτζι απέναντι επίσης επιβάλλεται.

 

Πηγή : www.ogdoo.gr ,

Γράφει η Δέσποινα Σαββοπούλου

 

Comments are closed.