Radical Kite Center

Mόλις 5 λεπτά από την πόλη του Ναυπλίου υπάρχει το RADICAL KITE CENTER που με 7 χρόνια παρουσίας ασχολείται με το kitesurf & Sup (ΙΚΟ) καθώς και με την διοργάνωση αγώνων. ενοικιάσεις εξοπλισμού kite & boards  με όλα τα τελευταία μοντέλα από Cabrinha, North, Ion.
Βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα μέρη της Ελλάδος στη Νεα Κιο Αργους με ρηχά νερά, σταθεροί καθημερινά θερμικοί άνεμοι  καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.Ελάτε να νοικιάσετε τον τέλειο εξοπλισμό για τα πρώτα σας βήματα level 1-2  η για εσάς τους προχωρημένους level 3 +. Η τοποθεσία είναι εύκολα προσβάσιμη και μόλις μιάμιση ώρα από Αθήνα

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα : Παντελής 6972-815765,  Κώστας 6937-588999 και στο email : info@radicalkite.gr.

 

Phototour Ναύπλιο

Το Phototour αποτελείται από μια ομάδα φωτογράφων – που μέσα από διαφορετικούς δρόμους -φτάσανε σε ένα κοινό σημείο επαφής που δεν είναι άλλο από την αγάπη για την φωτογραφία και το “shooting”. Μέσα από το φωτογραφικό φακό εξορμούν σε τοπία που συχνά έχουν ιστορικές αναφορές και μοναδική ομορφιά αλλά και σε τοποθεσίες άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Αγγίζουν κορυφές, διαβαίνοντας άγρια από την μοναξιά μονοπάτια – που καταλήγουν σε μοναστήρια που χτίστηκαν εδώ και αιώνες. Συναντούν ποτάμια και παραλίες αποκομμένες από το θόρυβο της πόλης. Φτάνουν σε γραφικά χωριά που ο χρόνος και η εξέλιξη φαίνετai να μην τα έχουν αγγίξει , έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους και τον τρόπο ζωής τους, φωτογραφίζοντας μοναδικές στιγμές της καθημερινότητας τους .​

Όλες αυτές τις εμπειρίες μέσα από τις διαδρομές των εικόνων τους επιλέγουν να τις μοιραστούν με κόσμο που αγαπάει εξίσου την φωτογραφική τέχνη – είτε από επαγγελματική είτε από ερασιτεχνική σκοπιά .
Δημιουργούν σύνολα φωτογραφικών εξορμήσεων επιδιώκοντας να γνωρίσουν και να επινοήσουν ξανά την ομορφιά του περιβάλλοντος και των ζωντανών οργανισμών.​

Επιθυμία τους είναι η ουσιαστική γνωριμία με τον κάθε τόπο να περάσει στην φωτογραφική ματιά του κάθε συμμετέχοντα. Αυτή την στόχευση θα ενισχύσουν και τα workshop που σχεδιάζει η ομάδα . Στα workshop περιλαμβάνονται τεχνικά θέματα φωτογραφίας, πληροφορίες σχετικά με την ιστορικότητα του τόπου που θα επισκεπτόνται μαζί – αλλά και ζωντανός διάλογος ανάμεσα τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΑ

Το Ναύπλιο αποτελεί γνωστό και πολυφωτογραφημένο τουριστικό προορισμό. Έτσι είναι αναπόφευκτα ιδωμένο μέσα από διάφορες οπτικές γωνίες και φακούς. Ωστόσο δοκιμάσαμε να βρούμε σημεία που θα μπορούσαν ακόμη να μας φέρουν σε επαφή με το άγνωστο μέσα στη ροή του οικείου περιβάλλοντος.

Με το βλέμμα των ξένων μέσα μας, θα ξανακοιτάξουμε μαζί τον ιστό μιας πόλης φτιαγμένης να αμύνεται, με αρχιτεκτονική και δόμηση διαπολιτισμικά ολοφάνερες και με ποικίλες αποχρώσεις. Θα δοκιμάσουμε να τον μεταφράσουμε φωτογραφικά πάνω στις γωνίες όπου ξεπροβάλλουν θάλασσα, πολεμίστρες, κάστρα και κατακόμβες της μνήμης.

Λεπτομέρειες photo tour ​
Το phototour του Ναυπλίου θα πραγματοποιείται κάθε απόγευμα Σαββάτου, θα διαρκεί περίπου τρισήμιση ώρες και αφετηρία θα είναι ο φάρος της παλιάς πόλης.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν μέσω e-mail. Στο phototour μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όχι μόνο αυτοί που ασχολούνται με τη φωτογραφία, αλλά και αυτοί που θέλουν να τη γνωρίσουν.

Για όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει αυτό το ταξίδι πληροφορίες στο τηλέφωνο : 6977-848628 6και στο email : info@phototour.gr

 

 

Bόλτες με Jeep 4χ4

jeep1

Στις υπηρεσίες σας έμπειροι τοπικοί συνεργάτες, σε σούπερ βόλτες με jeep στην Αργολίδα και τους γειτονικούς νομούς Αρκαδίας και Κορινθίας, με τα μοναδικά φυσικά τοπία τους! Οδηγούμε ένα  μικτό, γρήγορο, τροποποιημένο Land Rover Discovery V8 4000c, Hyundai Sanda Fe 2000c diesel & Suzuki Grand Vitara 2000c, τα οποία θα σας πάνε σε άγνωστα μονοπάτια περνώντας από ποτάμια και οδηγώντας σας σε ορεινούς δρόμους.
Oι διαδρομές που σας προτείνουμε μπορεί από λίγες ώρες έως μια μέρα αναλόγως το χρόνο σας!
Προτεινόμενες διαδρομές

1) Ναύπλιο – Μονή Αυγού & Μονή Καρακαλά – Αρχαία Επίδαυρος
Επίπεδο:
Απόσταση: Περίπου 95 χλμ
Διάρκεια: Περίπου 5 ώρες
Περίοδος χρόνου: Όλο το χρόνο
Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Φημισμένα τοπικά ιστορικά μοναστήρια (11ου αι), πανέμορφα φυσικά τοπία με βουνά, ορεινά απομονωμένα χωριά, πευκοδάση, εκτός δρόμου διαδρομή, που οδηγεί στον αρχαιoλογικό χώρο της Επιδαύρου.

2) Ναύπλιο – Αρχαία Νεμέα – Κάμπος Σκοτεινής – Λίμνη Στυμφαλία και Λίμνη Δόξας
Επίπεδο:
Απόσταση: Περίπου 200 χλμ
Διάρκεια: Περίπου 10 ώρες
Περίοδος χρόνου: Όλο το χρόνο
Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: η αρχαία Νεμέα, φημισμένη αρχαία πόλη, γνωστή από το μυθικό λιοντάρι που σκότωσε ο Ηρακλής. Τα ερείπια του Ναού του Δία, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό

3) Είναι επίσης δυνατόν να ακολουθήσετε τις εκδρομές με το δικό σας Jeep!

jeep

Για περισσότερες διαδρομές πατήστε εδώ

http://www.grecopaths.gr/jeep-trails/one-day-tour/

 

ΟΛΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

olistic

Η ομάδα μας περιλαμβάνει έμπειρους εναλλακτικούς θεραπευτές & δασκάλους που αγαπούν να εργάζονται στη φύση. Αναζωογονήσετε το σώμα και την ψυχή με ομαδικό διαλογισμό, ασκήσεις, γιόγκα, μασάζ, θεραπεία reiki, ρεφλεξολογία, στη δροσερή ατμόσφαιρα της θάλασσας ή στην κορυφή ενός λόφου, σε συνδυασμό με την πανοραμική θέα. Αφήστε τους ήχους του σάροντ να σας μεταφέρουν σε ένα ‘πνευματικό’ ταξίδι. Απόλαυσε ολιστικές θεραπείες στη φύση σε συνδυασμό με πεζοπορία ή τη ποδηλασία!

olistic2

Περισσότερες πληροφορίες εδώ : http://www.grecopaths.gr/holistic-therapies/

 

 

Πολιτισμός & Δραστηριότητες – Μονοήμερες Εκδρομές

Νομοί όπως η Αργολίδα, και οι γειτονικοί Αρκαδία, Κορινθία, Μεσσηνία, έχουν αναρίθμητα, άγνωστα παραδοσιακά χωριά, όπου κάθε καλοκαίρι και φθινόπωρο πραγματοποιούν τοπικές γιορτές και πανηγύρια. Σκοπός μας είναι να συνδυάσουμε τον πολιτισμό με τις δραστηριότητες γύρω από τα χωριά, που έχουν σπάνια φύση για να εξερευνήσει κάποιος.

mesin

Με έδρα μας το Ναύπλιο, οργανώνουμε μονοήμερες εκδρομές:

-  Στους καταρράκτες της Λεπίδας (Νομός Αρκαδίας) – Περίοδος επίσκεψης: χειμώνα, άνοιξη, φθινόπωρο

-  Στους καταρράκτες της Νέδας, αρχαία Φυγαλεία -ναός επικούριου Απόλλωνα, (Νομός Μεσσηνίας)  Περίοδος επίσκεψης: Όλο το χρόνο

-  Στην αρχαία Τροιζήνα, στο μυστικό μονοπάτι για τους καταρράκτες (Νομός Αργολίδας) – Περίοδος επίσκεψης: Όλο το χρόνο

-  Στο ηφαίστειο των Μεθάνων (Νομός Αργολίδας) – Περίοδος επίσκεψης: Όλο το χρόνο

-  Στα φαράγγια του Βυρού της Νούπαντης, ή του Ριντόμου (Νομός Μεσσηνίας) – Περίοδος επίσκεψης: άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο

-Καλντερίμι: Καρδαμύλη-Αγία Σοφία-Πετροβούνι-Φαράγγι Βυρού-Kαρδαμύλη  (Νομός Μεσσηνίας) – Περίοδος επίσκεψης: όλο το χρόνο

-Kαλντερίμι- Σωτηριάνικα- Αλτομυρά-Σωτηριάνικα-΄ μονοπάτι Μπίλιοβο
Διατηρητέο ελληνικό μνημείο (Νομός Μεσσηνίας) – Περίοδος επίσκεψης: όλο το χρόνο

pho

Για περισσότερες διαδρομές & πληροφορίες πατήστε εδώ http://www.grecopaths.gr/culture/

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ- ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

pod

1)      Ποδηλατική ή πεζοπορική διαδρομή

 

Ναύπλιο-Οικισμός Πρόνοιας-Αγία Μονή- αποστακτήρια Καρώνη-Λιοντάρι Βαυβαρών-Ναύπλιο

 podilatiki

Σημείο εκκίνησης : Ναύπλιο

 

     Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Οικισμός Πρόνοια, χωράφια με ελιές, πανοραμική θέα θάλασσας &     βουνών, μεσοβυζαντινής περιόδου μοναστήρι, λιοντάρι Βαυαρών, αποστακτήρια Καρώνη.
(υπάρχει η δυνατότητα γευσιγνωσίας & τσίπουρου)

     Απόσταση: 8χλμ

     Επίπεδο: Εύκολη

     Περίοδος χρόνου: Όλες τις εποχές

περισσότερα : http://www.grecopaths.gr/el/379-2/

Ποδηλατική

2)Tολό-Μεταμόρφωση Σωτήρας-Αγία Μονή-Τολό

Σημείο εκκίνησης: Tολό ή Ναύπλιο

Απόσταση : 18 χλμ

Επίπεδο: Mεσαίο

Τρόπος διάσχισης : με ποδήλατο

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Πανοραμική θέα του αργολικού κόλπου, μοναστήρια με ιστορικό & αρχαιολογικό ενδιαφέρον, πορτοκαλιές, αμπελώνες.

Περισσότερα: http://www.grecopaths.gr/hiking/advanced-level/tolo-metamorfosi-sotiras-agia-moni-tolo/

 

 3)Πεζοπορική

Προσύμνη-Μυκήνεςmik

        Σημείο εκκίνησης: Προσύμνη ή Μυκήνες

Απόσταση: 11χλμ

Επίπεδο: Μέτρια

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Ακρόπολη Μυκηνών, πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι, εκείνο που περπάτησε ο ίδιος βασιλιάς Αγαμέμνων, Ελληνιστικός Πύργος, ρωμαϊκά λουτρά, θολωτός μυκηναϊκός τάφος.

 

Περίοδος χρόνου: Όλες τις εποχές

 

Περισσότερα :  http://www.grecopaths.gr/hiking/small-medium-level/prosymni-mycenae/

 

 

4)Πεζοπορική ή ποδηλατική

 

Μυκήνες- Αρχαίο Ηραίο

 

Σημείο εκκίνησης: Μυκήνες

Απόσταση: 6χλμ (κυκλική διαδρομή 12χλμ)

Επίπεδο: Εύκολη

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Κρυμμένη Μυκηναϊκή γέφυρα, βάση από αρχαίο παρατηρητήριο, περπάτημα ανάμεσα σε ελαιώνες, μαγευτική πανοραμική θέα του αργολικού κόλπου, κρυμμένος Μυκηναϊκός τάφος, γραφικά μικρά εκκλησάκια, μυστηριακή ομορφιά του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου Ηραίου.
 Περίοδος χρόνου: Όλες τις εποχές

 

Περισσότερα :   http://www.grecopaths.gr/hiking/small-medium-level/mycenae-ancient-ireo/

 

 

Πεζοπορική ή Ποδηλατική διαδρομή

 

5)Χωριό κρύα Βρύση το μπαλκόνι του αργολικού κόλπου

 

 

Σημείο εκκίνησης: Κρύα βρύση (28χλμ έξω από το Ναύπλιο 45λ οδήγηση)

Απόσταση: Πολλά μονοπάτια από 5χλμ έως 25χλμ

Επίπεδο: όλα (εύκολο, μέτριο, δύσκολο)

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Πυραμίδα Ελληνικού- αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ορεινό παραδοσιακό χωριό Αργολίδας στα 800μ υψόμετρο, πανοραμική θέα Αργολικού κόλπου, πρόποδες όρους του επιβλητικού Χτενιά 1634μ ( σύνορα Αρκαδίας-Αργολίδας), τρεχούμενα νερά, πετρόχτιστες βρύσες, παλιά αλώνια.

 Περίοδος χρόνου : Όλες τις εποχές

 

 

** Υπάρχει η δυνατότητα Γεύματος σε σπίτι με παραδοσιακά γεύματα

 

 Πεζοπορική διαδρομή

 

6)Μονοπάτι Αργείων Ηρώων

 

 

Σημείο εκκίνησης: Άργος

Απόσταση: 5 χλμ

Επίπεδο: Εύκολο

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Αρχαίο θέατρο Άργους, Νυμφαίο Άργους, γραφικά εκκλησάκια, πανοραμική θέα αργολικού κόλπου σε 300μ, κάστρο της Λάρισας με το μοναδικό μνημείο μαρμάρινη λαξευμένη στήλης των Αργείων ηρώων, μοναστήρια του 1859 & 1700, επιβλητικά βράχια, σπήλαιο, πευκόδασος

 

    Περίοδος χρόνου επίσκεψης: Όλες τις εποχές

 

Περισσότερα : http://www.grecopaths.gr/the-path-of-the-heroes-of-argos/

 Πεζοπορική

 

7)Τροιζήνα-Αρχαία Τροιζήνα-Διαβολογέφυρο & Ηφαίστειο Μεθάνων

 

Σημείο εκκίνησης:  Τροιζήνα (80χλμ έξω από το Ναύπλιο)

Απόσταση: 6,5 χλμ

Επίπεδο: Εύκολο

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Περιοχές με μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον (τα ερείπια του ναού του Ιππολύτου ερείπια αρχαίων ιερών, ενός ρωμαϊκού κτηρίου, το μνημείο της Φαίδρας, η αρχαία Αγορά, το γήπεδο)καταρράκτες, λίμνες, παραδοσιακό χωριό.

 

Περίοδος χρόνου : Όλες τις εποχές

 

Περισσότερα : http://www.grecopaths.gr/argolis-%CE%B1ncient-troizina-volcano-of-methana/

Πεζοπορική ή ποδηλατική

8)Αρχαίες Κλεωνές-Αρχαία Νεμέα

 

Σημείο εκκίνησης: Αρχαίες Κλεωνές

Απόσταση:8χλμ

Επίπεδο: Εύκολη

Τρόπος διάσχισης: Με τα πόδια ή με ποδήλατο

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος: Ο ναός του Ηρακλή (2ος αι π.X),οι απέραντοι αμπελώνες, τοπικά οινοποιία ξενάγηση για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, γευσιγνωσίες κρασιών, ο ναός του Νέμιου Διός, το αρχαίο στάδιο της Νεμέας.

Περίοδος χρόνου : Όλες τις εποχές & ιδιαίτερα το μήνα Σεπτέμβριο  (παραγωγή κρασιού)

 

Περισσότερα :http://www.grecopaths.gr/specials/korinthia-ancient-nemea/

 Πεζοπορική ή ποδηλατική

9) ‘Το μονοπάτι του Θεού της ίασης’

Διαδρομές: α) Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου-Άγιος Ανδρέας, β)Αρχαίο θέατρο-Άγιος Ανδρέας-Λυγουριό, γ) Μικρό θέατρο-Άγιος Ανδρέας-μεγάλο θέατρο της Επιδαύρου

Εκκίνηση : Περίχωρα Λυγουριού

Απόσταση :Από 7 έως 15 χλμ

Επισκέψιμη περίοδος : Όλο το χρόνο

Κύρια σημεία : Αρχαίο μονοπάτι , αποτυπώματα αμαξωτών τροχών , δύο αρχαίες Ερμές , επιγραφή του 3ου αιώνα π.Χ. , φυσιοδίφης διαδρομή μέσα από τη βλάστηση & ποταμάκι .
Επίσκεψη σε διάσημη τοπική οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την παραγωγή, συσκευασία, εμπορία και την εξαγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου από το 1992 και έχει ιδιόκτητους βιολογικούς ελαιώνες  30 στρεμμάτων. (Μπορούμε να συνδυάσουμε το μάζεμα των ελιών, ξενάγηση σε όλη τη διαδικασία παρασκευής λαδιού, γευσιγνωσία ελιάς-μπουφέ) (διάρκεια περίπου 3 ώρες)

** Επίσης υπάρχει δυνατότητα διοργάνωσης θεατρικών δρώμενων σε wine bar τα βράδια στο Ναύπλιο καθώς και ρεμπέτικες- έντεχνες βραδιές σε παραδοσιακές ταβέρνες- τσιπουράδικα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ :

Περισσότερα : http://www.grecopaths.gr/culture/%CF%84hatrical-performance/

 

 

 

Eκπαιδευτικά προγράμματα
‘Δραστηριότητα-Ιστορία-Δημιουργικό παιχνίδι’

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί ,

κρατήστε το ενδιαφέρον των μαθητών σας με τα σωστά ερεθίσματα, κατά την επίσκεψη σας στη πόλη μας, το Ναύπλιο!

Δείτε τι έφτιαξαν για εσάς η ομάδα της Grecopathsσυνοδοί τουρισμού υπαίθρου μία θεατρο-παιδαγωγός και ένας ξεναγός  Σας προσφέρουμε εναλλακτικά προγράμματα , ώστε η εκδρομή να έχει περιεχόμενο και αξία για τους μαθητές σας και να τους μείνει αξέχαστη!

ekpa

 

Α) Ξενάγηση και φυσιολατρικές διαδρομές

πρόταση 1: Ποδηλατώντας ή πεζοπορώντας μαθαίνεις την ιστορία του Ναυπλίου

Ποδηλατική βόλτα και ιστορική ξενάγηση στη πόλη του Ναυπλίου.


Διαδρομή
: Ναύπλιο-Αρβανιτιά-Καραθώνα-Ναύπλιο

Απόσταση:6 χλμ
Βαθμός δυσκολίας δραστηριότητας: Εύκολο
Σημεία ενδιαφέροντος: Γραφική παραθαλάσσια διαδρομή στο πλακόστρωτο

μονοπάτι κάτω από τα τείχη της Ακροναυπλίας, και της χωμάτινης (βατής)

διαδρομής Αρβανιτιάς-Καραθώνας με πανοραμική θέα αργολικού κόλπου και

τριγύρω βουνών.

 

Ιστορική ξενάγηση με τα πόδια, (μετά την ποδηλατοβόλτα μας ) στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, με στάσεις στην Ακροναυπλία, στην εκκλησία του  Αγ. Σπυρίδωνα, στο Βουλευτικό και στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Κόστος 5 €/μαθητή (χωρίς το ΦΠΑ), min ατόμων: 20, ενοικίαση ποδηλάτου + 5 ευρώ

 

 

Πρόταση 2: ‘Περπατώντας στα χνάρια του βασιλιά Αγαμέμνονα’

Διαδρομή: Μυκήνες-Προσύμνη
Απόσταση : 11 χλμ

Βαθμός δυσκολίας δραστηριότητας: Μέτρια
Σημεία ενδιαφέροντος: Ξενάγηση  στην Ακρόπολη Μυκηνών,& στο μουσείο-, πεζοπορία στο αρχαίο μονοπάτι, εκείνο που περπάτησε ο ίδιος βασιλιάς Αγαμέμνων, Ελληνιστικός Πύργος, ρωμαϊκά λουτρά, θολωτός μυκηναϊκός τάφος.

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές  γυμνασίου και λυκείου.

Κόστος ανά μαθητή 5 € (χωρίς το ΦΠΑ)- min ατόμων 20-

 

πρόταση 3:‘Περπάτησε το μονοπάτι της ίασης’..προορισμός Επίδαυρος
Διαδρομή:
Απόσταση : 2χλμ ή με επέκταση διαδρομής7 χλμ

Βαθμός δυσκολίας δραστηριότητας: Εύκολη

ekpa2
Σημεία ενδιαφέροντος : Ξενάγηση 1ας ώρας στον Αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου ( Άβατο, θόλος, στάδιο, θέατρο, Μουσείο ) Αρχαίο μονοπάτι , αποτυπώματα αμαξωτών τροχών , δύο αρχαίες Ερμές , επιγραφή του 3ου αιώνα π.Χ. , φυσιοδίφης διαδρομή μέσα από τη βλάστηση & ποταμάκι .

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Κόστος ανά μαθητή 5 € (χωρίς το ΦΠΑ)- min ατόμων 20-

 

Β) Φυσιολατρικές διαδρομές με θεατρικό/δημιουργικό παιχνίδι

πρόταση 1: ‘’Μεθυσμένες  ξιφομαχίες’’

Διαδρομή: Καρώνης-Αγία Μονή – Ναύπλιο

Απόσταση : 5χλμ

Βαθμός δυσκολίας δραστηριότητας: Εύκολο
Σημεία ενδιαφέροντος: Αποστακτήρια οικογενειακής επιχείρησης ‘Καρώνης’

ξενάγηση για την διαδικασία παραγωγής ούζου και τσίπουρου,(ειδική ξενάγηση για παιδιά)παιχνίδια με θεατρο-παιδαγωγό εμπνευσμένα από τα παραδοσιακά μας ποτά. Συνεχίζουμε σε κατηφορική διαδρομή μέσα από αγροτικούς δρόμους και ελαιώνες, με ‘κρυμμένες’ εκπλήξεις κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας μας ώστε να καταλήξουμε σε μεταβυζαντινής περιόδου μοναστήρι. Περιβάλλοντας χώρος με πεύκα και κυπαρίσσια για άπλετο παιχνίδι,  δεξαμενή με χρυσόψαρα και πανοραμική θέα το Ναύπλιο.

 

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές δημοτικού και γυμνασίου προσαρμοσμένο στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα .

Κόστος  5 €/ μαθητή (χωρίς το ΦΠΑ), min ατόμων: 20

 

πρόταση 2: ‘Τα μυστικά της μυστηριακής Πυραμίδας’

Διαδρομή: Κεφαλάρι-Πυραμίδα Ελληνικού
Απόσταση : 4,5 χλμ

Βαθμός δυσκολίας δραστηριότητας: Εύκολο
Σημεία ενδιαφέροντος: Λαογραφικό μουσείο, μυστηριακή πυραμίδα Ελληνικού, ποταμός Ερασίνος, ναός Ζωοδόχου πηγής.

Θεατρικό παιχνίδι στο μεγάλο  πάρκο του Κεφαλαρίου (ή στον ανοιχτό χώρο της πυραμίδας) με σωματική προθέρμανση, ασκήσεις ανάπτυξης του φαντασιακού και αυτοσχεδιασμούς με θέμα σχετικό με την επίσκεψη στην πυραμίδα του Ελληνικού. Δυνατότητα  σνακ στα μεγάλα τραπέζια πικ-νικ του πάρκου(?)

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένο στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα

Κόστος 5 € /μαθητή (χωρίς το ΦΠΑ),  min ατόμων: 20

 

Γ) Ξενάγηση και θεατρικό/δημιουργικό παιχνίδι

πρόταση 1: Ξενάγηση στην Ακρόπολη της Τίρυνθας και θεατρικό παιχνίδι με τους Άθλους του Ηρακλή

Ξενάγηση  διάρκειας 1ας ώρας στην Ακρόπολη της Τίρυνθας

Εξοικείωση με τη γεωγραφία της Αργολίδας

Αφήγηση των άθλων του Ηρακλή

Θεατρικό παιχνίδι: σωματική προθέρμανση, εικαστικό παιχνίδι, δραματοποίηση των άθλων .

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, προσαρμοσμένο στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα

Κόστος 6 € /μαθητή (χωρίς το ΦΠΑ),  min ατόμων: 20

 

πρόταση 2: Ξενάγηση στην παλιά πόλη του Ναυπλίου και κυνήγι θησαυρού

Ξενάγηση 1ας ώρας στην παλιά πόλη του Ναυπλίου ( Πλατεία Ψαρομαχαλά, Πύλη Σαγρέδου, εκκλησία Αγίου Σπυρίδωνα, Βουλευτικό, Πλατεία Συντάγματος ).

Κυνήγι θησαυρού βασισμένο σε  αναφορές στην μακραίωνη ιστορία της πόλης!

Οι μικροί ή μεγαλύτεροι εξερευνητές, θα μυηθούν στην Ιστορία, αναζητώντας λεπτομέρειες και ψήγματα γνώσεων που είναι χαραγμένα στα ιστορικά μνημεία της παλιάς  πόλης του Ναυπλίου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, προσαρμοσμένο στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα.

Κόστος 7€ /μαθητή (χωρίς το ΦΠΑ),  min ατόμων: 20

 

πρόταση 3: Ξενάγηση στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου και θεατρικό παιχνίδι

Ξενάγηση 1ας ώρας στον Αρχαιολογικό χώρο Ασκληπιείου Επιδαύρου ( Άβατο, θόλος, στάδιο, θέατρο, Μουσείο )

Θεατρικό παιχνίδι που οδηγεί σε δρώμενο, για μια βιωματική εμπειρία, στο χώρο που συνέδεσε την θεραπεία με την τέχνη, στο τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, προσαρμοσμένο στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα.

Κόστος 6 € /μαθητή (χωρίς το ΦΠΑ),  min ατόμων: 20

 

 

 

 

 

**Για για ολιγάριθμα τμήματα παρακαλώ ρωτήστε μας!

 

Πληροφορίες:

 

Σταυρούλα Τσιρίκου –Υπεύθυνη διοργάνωσης – 6984 733162
wwwHYPERLINKhttp://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”.HYPERLINKhttp://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”grecopathsHYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”.HYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”grHYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”-
email :HYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”sHYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”.HYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”tsirikouHYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”@HYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”grecopathsHYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”.HYPERLINK “http://www.grecopaths.gr-s.tsirikou@grecopaths.gr/”gr

 

 ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ

OINOG

Το προσωπικό της ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΗΣ GROUP : Ippoliti hotel , 3Sixty Cafe Bar Restaurant, Xenon inn , Xenon cafe , Nafsimedon Hotel συνεχίζουν την εκπαίδευση τους στον κόσμο του κρασιού και  θα προσπαθήσει να σας μυήσει στα μυστικά του!oin
 Όποιος από τους πελάτες μας, κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο μας στο Ναύπλιο, επιθυμεί να μυηθεί στην οινογνωσία  μπορεί να το κάνει,  αρκεί να μας το ζητήσει.