Πρεσβευτής της Ειρήνης ο Δήμος Ναυπλιέων!!

21b9ad30781a3312d12f4eb3aa07aa4c_XL

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει αποστολή από το Ουζμπεκιστάν με επικεφαλής τον επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Ουζμπεκιστάν Γενικό Πρόξενο κ. Olim Kasimov και τον πρόεδρο του Ελληνο- Ευρασιατικού Συνδέσμου κ. Ξενοφώντα Λαμπράκη.
Το απόγευμα του Σαββάτου στις 18.00 θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια έκθεσης με τα Μνημεία της παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της UNESCO από τις δύο χώρες, από τη πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco κ Αικατερίνη Τζιτζικώστα και στην συνέχεια το βράδυ του Σαββάτου θα γίνει προβολή μικρής ταινίας από το Ουζμπεκιστάν καθώς επίσης θεατρικά και χορευτικά και από τις δύο πλευρές στην Πλατεία Συντάγματος.
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το τοπικό φαγητό του Ουζμπεκιστάν «plov» το οποίο και θα παρασκευασθεί επί τόπου από τον μάγειρα της Πρεσβείας.
Έτσι για δεύτερη χρονιά, από την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος θα σταλεί το μήνυμα για την Ειρήνη, από τις δύο χώρες αυτή τη φορά που θα ενώσουν συμβολικά τα χέρια για το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας σε πλαίσια Ειρήνης και 300 μπαλόνια θα καλύψουν τον ουρανό του Ναυπλίου.

Comments are closed.